Zonvakanties
dagen

Ontdek de omgeving Taormina in Sicilië incl. vlucht, transfer, ontbijt en optioneel diner

Excursiereis Sicilië - ontdek Taormina
Catania, Sicilië, Italië bekijk op kaart
8 dagen de omgeving van Taormina in Sicilië ontdekken incl. vlucht, transfer, ontbijt en optioneel diner

Ontdek tijdens deze reis de prachtige omgeving Taormina op het Italiaanse eiland Sicilië. Je bezoekt de prachtige plekken en leer je Taormina kennen. Door de verschillende excursies die bij de reis inzitten zal jij je geen moment vervelen en volop genieten! Laat je tijdens deze vakantie dus volledig verrassen.

Zonvakanties
dagen

Ontdek de omgeving Taormina in Sicilië incl. vlucht, transfer, ontbijt en optioneel diner

Excursiereis Sicilië - ontdek Taormina
Catania, Sicilië, Italië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • Retourvlucht Catania vanaf een luchthaven naar keuze
  • Inclusief retourtransfer luchthaven – hotel
  • Dagelijks uitgebreid ontbijt
  • Ook te boeken o.b.v. halfpension: inclusief dagelijks diner in het hotel
  • Inclusief excursie naar Mount Etna op dag 2
  • Inclusief excursie naar Syracuse op dag 3
  • Inclusief excursie 'Toarmina coast to coast' per boot op dag 5
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Heenreis Taormina
Optioneel diner in het hotel
Vandaag vlieg je naar het prachtige eiland Sicilië en word je met de transfer naar het hotel gebracht. Hier kun je inchecken vanaf 14.00 uur. Verder zijn er deze dag geen excursies.

Dag 2: Excursie Etna
Ontbijt en optioneel diner in het hotel
Vandaag is de excursie naar de Etna. Dit is gelegen op de hoogste top van Sicilië met de meest actieve vulkaan van Europa. Het gebied rond de vulkaan vormt het ''park van de Etna'', een van de grootste beschermde gebieden in Italië. Je zult versteld staan van de grote verscheidenheid aan vegetatie en landschappen die we zullen ontmoeten voordat we aankomen bij de ''Silvestri Catering''. Vanaf hier heb je de optionele excursie per Jeep en kabelbaan (extra kosten). Nadat je een lokale Siciliaanse specialiteit heeft geproefd, kom je terug in het hotel.

Dag 3: Syracuse
Ontbijt en optioneel diner in het hotel
Je vertrekt naar Syracuse, een van de meest interessante archeologische vindplaatsen van het eiland met zijn Archeologische Park (extra kosten) het Romeinse amfitheater, het Griekse theater, het oor van Dionysus, de grot van de Cordari, het eiland Ortia, de oudste kern van de stad met zijn prachtige kathedraal. Hierna keer je terug naar het hotel.

Dag 4: Vrije tijd of optioneel excursie
Ontbijt en optioneel diner in het hotel
Vandaag heb je de keuze of je zelf op pad gaat of meegaat met een excursie (tegen betaling). Tijdens de excursie heb je 6 stops door karakteristieke straten van het prachtige Taormina. De lokale mensen bieden eet- en wijnervaringen aan en hierdoor zijn er geen gidsen aanwezig. Dit is dus een andere manier om Taormina te bezoeken met een gastronomische tour met Siciliaanse specialiteiten van eten en drinken.

Dag 5: boottour 'Grotta Azzura'
Ontbijt en optioneel diner in het hotel
Deze dag is er een excursie op de boot naar de Grotta Azzurra. Tijdens de tour ontdekt je de natuurlijke schoonheid van de kustlijn Giardini/Naxos. De bijeenkomst vindt plaats in de haven van Giardini/Naxos of voor het Albatros Beach Hotel. Daar begin je de tocht in een comfortabele karakteristieke boot (max. 12 personen), om de Ionische kust te verkennen. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de Etna en de meest adembenemende bezienswaardigheden in de omgeving. Een manier waarop je grotten kunt ontdekken, waaronder het bezoek van de bekende ''Grotta Azzurra'', rotsformaties en het prachtige natuurreservaat Isola Bella. Je hebt hier ook de mogelijkheid om te snorkelen.

Dag 6 en 7:
Ontbijt en optioneel diner in het hotel
Deze twee dagen heb je alle tijd om nog te doen wat je graag wilt. Zo kun je nog meer bezoeken doen aan bezienswaardigheden, of juist even helemaal lekker niks en volledig tot rust komen aan de kust.

Dag 8: Terugreis
Ontbijt in het hotel
Helaas zit vandaag de prachtige reis erop. Je wordt met de transfer weer naar de luchthaven gebracht en vliegt weer terug naar richting huis.

Verblijf

  • Het standaard 4*-hotel in de regio van Taormina zal Caesar Palace, Antares, Sporting Baia of een vergelijkbaar hotel zijn.
  • Het premium 4*-hotel in de regio van Taormina zal Albatros Beach Hotel, Hellenia Yachting, Olimpo of een vergelijkbaar hotel zijn.
  • Bij logies & ontbijt verblijf je in een 4*-premium hotel.
  • Bij halfpension kun je er voor kiezen om te verblijven in een standaard 4-hotel of een premium 4-hotel.
  • Na het kiezen van je vertrekdatum in de kalender kun je je keuze in het type hotel maken d.m.v. het juiste kamertype.
Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Excursiereis Sicilië - ontdek Taormina
Via Fontanarossa,
Catania, Italië
Kaart
Via Fontanarossa, Catania, Italië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Wanneer je boekt op basis van logies & ontbijt, verblijf je in een 4-Premium hotel in de regio Taormina. Indien je boekt op basis van halfpension, kun je kiezen uit een verblijf in een standaard 4-hotel of een 4*-Premium hotel.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Wi-Fi
Ja
Hoogtepunten

Catania

Steden
Catania

Catania is gebouwd op de uitlopers van de Etna die vanuit de stad zichtbaar is. Het stadsbeeld is ook beïnvloed door deze vulkaan omdat zij in 1693 enkele buitenwijken van de stad heeft verwoest.

Vulkaan Etna

Natuur & Parken
Etna

De Etna is een actieve vulkaan aan de oostkant van Sicilië. Het is de hoogste vulkaan van Europa en hét symbool van Sicilië. Een bezoek is zeker de moeite waard.

Taormina

Steden
Taormina

Taormina is de mooiste badplaats op Sicilië. Hier vind je naast stranden met keien ook een paar zandstranden.

Messina

Steden
Messina

Messina is omringd door mooie Peloritan bergen. Prominent in de haven aanwezig is een monument wat men het Maria kolom noemt. De kathedraal van de stad heeft een mooie klokkentoren.

Vallei van de Tempels (Agrigento)

Bezienswaardigheden
Agrigento

De Vallei van de Tempels ligt net buiten Agrigento. De Vallei ligt onderaan de stad en is een overblijfsel van de bewoning in de 6e eeuw voor Christus.

Palermo

Steden
Palermo

Palermo is de hoofdstad en tevens grootste stad van Sicilië. Ervaar hier de authentieke sfeer in het prachtige oude centrum.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro