Overnachting + belevenis
dagen

Ontdek de highlights van IJsland incl. vlucht, ontbijt en excursies

Highlights van IJsland
Reykjavik, Reykjavik, IJsland bekijk op kaart
Ontdek de mooiste plekken van IJsland tijdens deze 5-daagse reis incl. vlucht, ontbijt en excursies

Laat je betoveren door de schoonheid van IJsland tijdens deze mooie reis. Maak kennis met de indrukwekkende bronnen en borrelende grond. Wandel door het Thingvellir National Park en bekijk het zwarte strand bij Reynisfjara. Je zult van de ene verbazing in de andere vallen en krijgt alle tijd om de hoofdstad Reykjavik te ontdekken. Tijdens de reis heb jij maar één taak en dat is genieten!

Overnachting + belevenis
dagen

Ontdek de highlights van IJsland incl. vlucht, ontbijt en excursies

Highlights van IJsland
Reykjavik, Reykjavik, IJsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 4 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Keflavik International Airport vanaf een luchthaven naar keuze
  • Verblijf in uitstekend 4*-hotel
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Inclusief excursie Golden Circle (dag 2)
  • Inclusief excursie ontdek de Zuidkant van IJsland (dag 4)
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: aankomst in IJsland
4 heerlijke nachten verblijf je in het Kea Sand Hotel (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt

Eindelijk mag je op het vliegtuig naar IJsland stappen! Na aankomst op de luchthaven regel je zelf vervoer naar je hotel en kun je rustig aan gaan genieten van het relaxte vakantiegevoel. Ontdek de omgeving van je hotel en zoek een gezellig restaurant om lekker te gaan eten.

Dag 2: Golden Circle
Na je ontbijt staat je een indrukwekkende dag te wachten. Tijdens de excursie van vandaag word je meegenomen langs de zogenoemde Golden Circle! Je ontdekt het geothermische gebied van Geysir waar de geiser Strokkur iedere 5 tot 10 minuten zijn waterkolom hoog de lucht in spuit en omringt is door kleine bronnen die borrelen en koken. Bezoek de beroemde Gullfoss dat een van de mooiste watervallen van het land is en waar het water met donder en geweld een indrukwekkende gorge in valt. In de middag kun je zelf ronddwalen in het Thingvellir Nationaal park. Op deze historische plaats werd in de 10e eeuw het IJslandse parlement gesticht. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt beschouwd als een van de geologische wereldwonderen. Bekijk hier de indrukwekkende spleten, lavavelden en het grootste meer van het land. Na terugkomst in je hotel kun je ervoor kiezen nog even Reykjavik in te gaan, of juist in je hotel lekker na te genieten van deze mooie dag.

Dag 3: Reykjavik
Word vandaag rustig wakker en geniet van je ontbijt. De hele dag heb je namelijk om de de stad in te gaan! Breng een bezoek aan de Hallgrímskirkja (kerk van Hallgrímur) vlakbij het oude centrum. De kerk heeft een 73 meter hoge toren en is gebouwd op de Skólavörðuholt heuvel. Het gebouw is ontworpen door de architect Guðjón Samúelsson en is geïnspireerd op de basaltstructuren die je overal op IJsland kan terugvinden. De kerk is sober ingericht, met een indrukwekkend kerkorgel met meer dan 5000 orgelpijpen. Vergeet tijdens je bezoek aan Reykjavík ook zeker de wereldberoemde hotdogs van Bæjarins Beztu Pylsur niet te proeven! Bestel een “ein með öllu” (ééntje met alles erop) bij de kraam van Bæjarins Beztu Pylsur. Je krijgt dan een zoete bruine mosterd (pylsusinnep), ketchup, rauwe uien, gefrituurde uien en een licht pittige mayonaise. Eigenlijk mag een bezoek aan aan Blue Lagoon niet ontbreken! De Blue Lagoon is een van de populairste bestemmingen in IJsland, en ligt op ca. 30 minuten rijden van Reykjavík. De Blue Lagoon is de bekendste warmwaterbron van het land, en bestaat uit een meer dat is aangelegd in een lavaveld dat wordt gevuld met warm water uit de Svartsengi warmwater- en krachtcentrale. Door gebruik te maken van de bijliggende spa kun je een duik nemen in dit helende water. Drink een smoothie aan de bar in het water, of maak gebruik van een gratis gezichtsmasker!

Dag 4: Zuidkust van IJsland
Ook de prachtige zuidkust mag niet ontbreken op deze reis. Vandaag ga je kijken bij twee spectaculaire watervallen : Seljalandsfoss en Skógafoss. De eerstgenoemde staat niet alleen bekend om haar schoonheid maar je kunt er ook achterlangs lopen naar de andere kant. Ook doe je het dorpje Vik aan vandaag. Het is de meest zuidelijke plaats van IJsland en volgens sommigen valt hier de meeste neerslag...Neem dus voor de zekerheid maar wat waterbestendige kleding mee! Dat er op IJsland nogal wat "gedoe" is onder de grond heb je waarschijnlijk al gemerkt. Om daar nog een beetje kennis overheen te strooien bezoek je ook nog de Eyjafjallajökull vulkaan. De hele vulkaan is verborgen onder een gletsjer die wel 100 km2 groot is. Weet je nog dat de nieuwslezers zoveel moeite hadden met het uitspreken van de naam van de vulkaan die in 2010 zorgde voor een ontregeld luchtruim boven Noord-Europa? Nou vandaag ga je hem dus ontmoeten!
Waarschijnlijk heb je prachtige zwarte stranden van Reynisfjara al eens voorbij zien komen in een magazine of op TV. Nu mag je daar zelf een kijkje gaan nemen! Maak een toffe foto bij de Reynisdrangar-rotsen die uit de zee rijzen en natuurlijk de basaltzuilen.

Dag 5: Laatste dag
Helaas is dit je laatste ochtendje in IJsland (voor nu althans) Geniet nog even van je ontbijtje en regel vervoer naar het vliegveld. Misschien heb je mazzel en heb je een late vlucht waardoor je nog even de stad in kunt duiken. Hopelijk heb je een fantastische reis gehad en een hoop mooie verhalen voor thuisfront verzameld!

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Highlights van IJsland
Laugavegur 34,
Reykjavik, IJsland
Kaart
Laugavegur 34, Reykjavik, IJsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Ontdek tijdens deze bijzondere reis de highlights van IJsland en verwonder je over al het natuurschoon dat dit land te bieden heeft! Je verblijft in een uitstekend 4*-sterren hotel waar je iedere dag kunt genieten van een lekker ontbijtje.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Wi-Fi
Ja
Restaurant
Ja
Fitnessruimte
Ja
Bar
Ja
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro