Rondreizen
dagen

4*- Rondreis Toscane incl. ontbijt en vele extra's

Rondreis Toscane
Pisa, Toscane, Italië bekijk op kaart
Ontdek het prachtige Toscane tijdens deze 13-daagse rondreis incl. ontbijt en veel extra's

Pak je koffers in en maak je klaar voor een prachtige en hopelijk zonnige 13-daagse rondreis door het schilderachtige Toscane! Start je dag met een lekker kopje koffie en trek er de hele dag op uit. Onder andere het heerlijke Florence en schilderachtige Lucca staan op het programma. Kijk om er vast een beetje in te komen thuis een romantische Italiaanse film met een lekker pizzaatje erbij en begin vast met het grote voorgenieten!

Rondreizen
dagen

4*- Rondreis Toscane incl. ontbijt en vele extra's

Rondreis Toscane
Pisa, Toscane, Italië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 12 overnachtingen in verschillende 4* hotels
  • Dagelijks ontbijtbuffet
  • 1 x Buccellato proeverij in Pasticceria Taddeucci in Lucca
  • 1 x proeverij van de 'World champion' van het ijs!
  • Wijnproeverij bij Wijnmakerij Crociani in Montepulciano
  • 1 x pizza incl. een glas bier in Restaurant Buca Niccolini in Florence
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in de hotels
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe je reis er uit zou kunnen zien

Dag 1: Pisa
Je verblijft 3 nachten in Hotel Relais Corte Benedetto (of gelijkwaardig) in Montecarlo/Lucca

Eindelijk na al die voorpret begint vandaag je reis dan toch echt! Aangezien je in een hotel in Lucca verblijft kun je makkelijk een tussenstop in het mooie Pisa maken. We kennen de stad vooral van de scheve toren, maar deze stad heeft veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de Dom, het Baptisterium en het Camposanto. De winkelstraten zijn breed en gevarieerd en nodigen uit tot urenlang flaneren. Geniet van verse specialiteiten en gezellig Italiaans gekakel op de lokale weekmarkt. Duik de botanische tuinen in voor de mooiste bloemen, planten en bomen. Voetballiefhebbers gaan op zoek naar de Gouden Schoen van publiekslieveling Wim Kieft en andere relikwieën in het 1909 Football Museum, en fotograferen het Stadio Arena Garibaldi.

Dag 2: Lucca
En hoe was je eerste nachtje in Italië? Neem een lekker ontbijtje en vertrek daarna naar het middeleeuwse Lucca! Doordat de wegen lekker overzichtelijk zijn en het centrum zo goed als autovrij, kun je hier heerlijk op je gemakje doorheen slenteren en de echte Italiaanse sferen proeven. Het is een van de meest geliefde steden van Toscane in een prachtig landschap gelegen. Bij aankomst stuit je direct op de immense muren die versterkt worden door maar liefst 10 bastions! Om een mooi uitzicht over de stad te hebben, bezoek je een van deze bastions. Wat je ook echt niet mag missen is de kathedraal, de Duomo di San Martino.

Dag 3: Montecarlo
Nee nee niet die in Frankrijk! Montecarlo in Italië is een prachtig heuvelstadje dat tussen Lucca en Florence ligt. In 1333 wed het door Keizer Karel V gesticht en draagt ook zijn naam. Het plaatsje is zeker voor wijnliefhebbers geschikt, het is namelijk omringt door vele wijngaarden en staat dan ook vooral bekend om de heerlijke wijnen. Voor een mooi uitzicht over de heuvels en en de Toscaanse valleien bezoek je het fort van Rocca del Cerruglio. In de middeleeuwen hebben hier bloedige veldslagen plaatsgevonden maar tegenwoordig ligt er heerlijk vredig bij en kun je het fort in de weekenden bezoeken en een rondleiding krijgen tegen een kleine vergoeding. Voor de wijnliefhebbers een beetje meer info over de streek: De Toscaanse wijngaarden zijn de bekendste van het land en heeft vele mooie druivenrassen en wijnen. De bekendste wijn uit de regio is de Chianti! Door het klimaat en de bodemstructuur worden de wijnen hier voornamelijk gemaakt van blauwe druiven. Maar... natuurlijk kun je hier ook heerlijke witte wijnen vinden en zelfs een van de beste van Italië komt hiervandaan, de Vernaccia di San Gimignano, een verfrissende droge witte wijn die heerlijk is bij frisse salades en visgerechten. Altijd handig om te weten als je vanavond bij je diner geen wijs wordt uit de wijnkaart toch!

Dag 4: Pietrasanta
Je verblijft nu 3 nachten in Hotel Montaperti (of gelijkwaardig) in Asciano

Hopelijk begin je al een beetje te ontspannen want vandaag staat er weer een leuke dag op de planning! Pietrasanta it is...Je kunt het het beste omschrijven als een groot openluchtmuseum want met de vele pleinen en beelden stuit je tijdens het rondwandelen overal op mooie kunstwerken. Het stadje staat vooral bekend om het marmer. Zelfs Michelangelo haalde er het marmer voor zijn beroemde kunstwerken. Het is zeker een van de kleurrijkste steden van Toscane en heeft nog een grote troef: strand! Pak vandaag dus ook je zwemkleding mee en plof lekker op je handdoekje neer.

Dag 5: de marmergroeven van Carrara
Rondom Carrara liggen tot op de dag van vandaag nog groeven waar marmer uitgegraven wordt. Michelangelo kwam zelf naar de groeven om persoonlijk de blokken selecteren. Hij gebruikte dit marmer voor het maken van zijn wereldberoemde David. Een deel van deze groeven zijn opengesteld voor publiek en zeker een bezoekje waard. Om meer te weten te komen over de technieken en materialen, bezoek je het openluchtmuseum Cava Museo.

Dag 6: Pistoia
Ook wel het kleine Florence genoemd. Net zo leuk maar stukken minder druk. Met haar gele huisjes, prachtige pleinen, gezellige markt en smalle straatjes een heerlijke plek om een dagje door te brengen. Bekijk de beelden van beeldhouwer Marino Marini in Chiesa del Tau of bezoek het in de middeleeuwen gebouwde hospitaal dat prachtig is versierd met kleurrijke kunst. Neem vandaag eens lekker de tijd om uitgebreid rond te wandelen en te lunchen bijvoorbeeld. Dompel je onder in de Italiaanse gewoonten en pak de dag vandaag zoals 'ie komt, je hebt tenslotte vakantie!

Dag 7: Greve in Chianti
De komende 3 nachten verblijf je in Hotel Corsignano (of gelijkwaardig) in Pienza
De naam doet het misschien al vermoeden...Het is de plek om de wijn en delicatessen van de streek te proeven! De stad Greve heeft niet veel culturele hoogtepunten maar is wel een leuke startplek om het omliggende platteland te gaan verkennen. Wandel middels mooie tochten naar indrukwekkende kastelen en wijnlandgoederen en dompel je onder in de wereld van de Chianti wijn.

Dag 8: Florence!
Florence is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Toscane. Een sfeervolle, cultuurrijke en toeristische stad in Italië. Vele beroemde kunstenaars, wetenschappers en schrijvers hebben hier gewoond of zijn er geboren. De stad barst van de fraaie pleinen, bruggen en paleizen. Wil je zoveel mogelijk van Florence zien in korte tijd? Dan kun je misschien beter een fiets huren! Verken de stad onder begeleiding van een Engelstalige gids en fiets langs de hoogtepunten van Florence. 2 uur lang fiets je met een kleine groep door de stad en geniet van het uitzicht, de sfeer en de verhalen van de gids.

Dag 9: Siena
In hartje Toscane vind je Siena, met volgens velen het mooiste plein ter wereld: het Piazza del Campo. Dit is de hele dag door dé magneet van de stad, waar de Torre del Mangia tot hoog boven de skyline reikt. Flaneer al winkelend langs alle bezienswaardigheden. Zoals de bijzondere eeuwenoude bron Fonte di Fontebranda, die bij gebrek aan rivier via een ingenieus gangensysteem de inwoners van water voorzag. Ontdek de 17 wijken, die elk door een dierlijk symbool worden vertegenwoordigd: een soort vossenjacht! Bewonder het uit wit marmer opgetrokken Baptisterium en kijk uit over de omgeving vanaf Sant’Agostino. Die aanblik schreeuwt om een ritje door de glooiende heuvels, waar de wonderlijke Val d'Orcia van een ongekende schoonheid is. Daar vind je, in een lieflijk soort landschap dat rechtstreeks uit de beroemde Meneertje-boekjes komt, de Cappella della Madonna di Vitaleta en de burcht van San Galgano met zijn ridderlegende.

Dag 10: San Gimignano
De laatste 3 nachten verblijf je in hotel Grifone (of gelijkwaardig) in Florence

Dichter bij de middeleeuwen ga je niet komen! Het aanzicht of skyline van de stad is sinds de middeleeuwen bijna niet veranderd en heeft de bijnaam "Manhattan van de middeleeuwen" gekregen. Bij aankomst in de buurt van de stad snap je direct waarom. De 14 torens waar de stad de bijnaam vandaan heeft zijn zeer indrukwekkend. Als je in deze stad loopt vergeet je dat je in de 21e eeuw leeft. Wandel over de prachtige pleinen en door de geplaveide straatjes naar de Torre Grossa. Neem een diepe hap lucht en beklim de 54 meter hoge toren over 218 treden ( en het laatste stukje met een steile ladder) naar boven. Je inspanning wordt beloond met een fenomenaal uitzicht! Voor een met meerdere prijzen beloond ijsje zit je hier goed. Gelateria Dondoli heeft heerlijk verkoelend ijs op de warme dag. Ook je souvenirs kun je hier mooi bij elkaar verzamelen. Het lokale aardewerk van albast gemaakt is eigenlijk een item dat je als aandenken mee zou moeten nemen naar huis.

Dag 11: Monteriggioni
Als je dacht dat de mooiste middeleeuwse stadjes nu wel "op" zouden zijn, heb je het mis! Een van de best bewaarde stadjes is namelijk Monteriggioni dat op ongeveer 15 kilometer van Siena ligt. Parkeer je auto buiten de stad en wandel de geheel ommuurde burcht uit 1213 binnen door een van de stadspoorten. Ben je hier in juli? Dan is het een aanrader de middeleeuwse feesten hier mee te pakken. Het dorpsplein staat dan vol met ridders, jonkvrouwen en bedelaars. Zelfs de riddergevechten en vlaggenparades en traditionele dansen worden niet overgeslagen! Neem hier ook even de tijd om op een gezellig terrasje te gaan zitten met een lekker bord pasta.

Dag 12: Voltera
Voor wapperende wasjes en kleine verborgen pareltjes ben je in Voltera op de juiste plek. De Porta dell'Arco is de enige poort van de stad die de tand des tijds heeft doorstaan. En met dank aan de vrouwen en kinderen! Zij zorgden ervoor dat de Duitsers de poort niet hebben opgeblazen. Door samen een grote ketting van mensen te vormen, hebben ze de volledige poort dicht gestapeld met straatstenen uit de buurt. In een aantal etalages in de buurt kun je foto's zien van deze heldendaad. Kijk hier ook regelmatig even naar beneden, want de stenen zijn inmiddels terug op hun plek gelegd, maar zelfs die bezitten nog wat bijzonders. In sommige zie je namelijk schelpen zitten die je eraan doet herinneren dat dit stukje van Toscane ooit zee was. Onderaan het stadje kun je nog het prachtige Romeinse theater bezoeken. Ga vandaag nog een keertje lekker uiteten want helaas zit mogen je heerlijke rondreis er al weer op.

Dag 13: dag van de terugreis
Wat heb je een hoop kunnen zien tijdens deze reis! En wat heb je een boel mooie verhalen te vertellen en herinneringen gemaakt. Pak op je gemakje de koffers weer in en vertrek wanneer je zo ver bent richting huis. Arrivederci!

Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis Toscane
.,
Pisa, Italië
Kaart
., Pisa, Italië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Ontdek tijdens deze prachtige rondreis Toscane in al haar pracht! Elke dag bezoek je een andere indrukwekkende plek en alles op je eigen tempo. Zo ontdek je onder andere het pittoreske Lucca, Florence en Siena. 's Morgens geniet je voordat je op pad gaat van een heerlijk ontbijtje. Na een leuke dag keer je terug naar je hotel om onder het genot van een hapje en drankje de dag nog eens door te nemen.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Belangrijke informatie

Je ontvangt de gegevens van de rondreis uiterlijk 2 weken voor vertrek. Geef bij de boeking je adres gegevens door. Je ontvangt de vouchers van de hotels en de extra's (indien van toepassing) per post.

Let op!
- Dit is een voorbeeldroute. Het kan zijn dat de bestemmingen nog wijzigen.
- Je ontvangt de gegevens van de rondreis uiterlijk 2 weken voor vertrek. Geef bij de boeking je adres gegevens door. Je ontvangt de vouchers van de hotels en de extra's (indien van toepassing) per post.
- Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie. - De prijzen zijn exclusief eventuele parkeerkosten en toeslagen voor tolwegen

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro