Treinvakanties
dagen

Duurzame Train & Drive door Noord en Zuid Puglia

Train & Drive: Noord en Zuid Puglia
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland bekijk op kaart
12-daagse Train & Drive door de hak van de laars in Italië. Incl. treintickets, verblijf, ontbijt en huurauto

Nou, dit is me toch een bijzondere reis! Het begint namelijk al met een prachtige treinreis naar Basel met de supersnelle ICE-trein. Daarna stap je over op de Zwitserse intercity naar Milaan om tenslotte over te stappen op de nachttrein naar Bari, waar je de nacht doorbrengt in een privé slaapcoupé! De reis brengt je met een 100% elektrische auto langs de mooiste plekken van de regio Noord en Zuid Puglia. Van het bosrijke gebied in het noorden tot aan het diepe zuiden naar de stad Lecce. Tijdens de Train & Drive verblijf je in drie authentieke en luxe accommodaties waar natuur, cultuur en traditie een hoofdrol spelen. All aboard!

Treinvakanties
dagen

Duurzame Train & Drive door Noord en Zuid Puglia

Train & Drive: Noord en Zuid Puglia
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 1 overnachting in de nachttrein van Amsterdam via Basel en Milaan naar Bari
  • 3 overnachtingen in Elda Hotel
  • 3 overnachtingen in Masseria Stali
  • 3 overnachtingen in Masseria San Michele
  • 1 overnachting in de nachttrein van Bari via Milaan en Basel naar Amsterdam
  • Dagelijks ontbijt inclusief, dus ook in de trein!
  • Treinreis retour vanaf Amsterdam CS, Utrecht of Arnhem in de 2e klasse met privé slaapcoupé
  • 10 dagen autohuur Opel Mokka-e 100% elektrisch!
  • Inclusief laadpas, dus je rijdt gratis!
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in de accommodaties
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: treinreis
Vandaag begint je reis op een van de stations in Nederland. Je stapt hier op de snelle ICE richting Basel. Hier stap je over op de intercity naar Milaan en vervolgens pak je de nachttrein naar Bari. Nu heb je lekker even de tijd aan jezelf, want dit is een nachttrein waar je in een privécoupé verblijft. Houd er wel rekening mee dat er in de Italiaanse nachttrein geen restauratierijtuig in de trein aanwezig is! Je kunt hier dus geen eten of drinken kopen. Pak dus een gezellige tas met genoeg lekkers in of koop op het station van Milaan iets lekkers in een van de vele eettentjes. In de ochtend word je op tijd gewekt door de conducteur met een lekker ontbijtje.

Dag 2: aankomst in Bari en doorreis naar Monte Sant'Angelo (ca. 150 km)
Je verblijft 3 nachten in Elda Hotel inclusief ontbijt

In de vroege ochtend van je 2e dag, zo rond 7 uur komt de trein binnenrijden op het station van Bari en ga je je auto ophalen bij het dichtbij gelegen vliegveld. Hier kun je gemakkelijk komen met een korte treinverbinding, shuttlebus of een taxi. De auto staat volledig volgeladen te wachten om met je op avontuur te gaan! Vanaf het vliegveld rijd je in noordelijke richting naar je eerste accommodatie. Onderweg heb je de tijd aan jezelf en kun je dus stoppen waar je wil. Aangezien je langs de kust rijdt is het leuk om in een van de gezellige plaatsjes een pitstop te houden. Een leuke stop is bijvoorbeeld Barletta. Deze kunstzinnige en levendige havenstad is nooit saai. Je kunt er heerlijk flaneren over de prachtige boulevard vol met palmbomen, een lekker visje eten in een van de vele restaurants, of dwalen door de smalle straatjes met prachtige gebouwen.

Dag 3 en 4: Monte Sant'Angelo en omgeving
Je accommodatie ligt verscholen tussen de zee en het bos en is daarmee omringt door prachtige natuur. Het is van origine een "rifugio" en stamt uit 1938. Lang was het een herkenningspunt voor mensen die het Umbra Bos wilden ontdekken. Helaas kwam het gebouw langzaam in verval, maar is gelukkig gerenoveerd naar een heerlijke plek om te verblijven. De comfortabele kamer waar je verblijft is een baken van rust middenin de natuur, binnen wordt buiten en buiten wordt binnen doordat je beschikt over balkondeuren. In de fijne tuin en op het terras kun je in de zomermaanden genieten van heerlijke gerechten gemaakt van lokale producten. Het menu is ook afgestemd op vegetarische en veganistische wensen. Maak vandaag een uitstapje naar Nationaal Park Gargano. Dit is een van de grootste beschermde gebieden van Italië en bestaat uit meerdere delen. Het is een bosrijk en rotsachtig gebied dat vol ligt met zinkgaten en zeegrotten. Je kunt hier heerlijke wandel routes lopen zoals bijvoorbeeld de boerderijenroute. Deze route is redelijk vlak en brengt je langs diverse boerderijen en agrarische landschappen. Je kunt zelfs een bezoek brengen aan de lokale kaasboerderij. Voor de echte rustzoekers is er de hermitages van de stilte route. Deze bijzondere route loopt langs verschillende woningen, dat zijn voornamelijk grotten, waar de monniken als kluizenaars leefden. Voor alle wandelroutes kun je terecht bij een van de bezoekerscentra in het Nationale Park. Voor wat meer reuring bezoek je Foggia. De stad is door de ligging altijd een belangrijk economisch centrum voor de regio geweest. Dit heeft er helaas ook toe geleid dat dat stad in de Tweede Wereldoorlog meerdere keren is gebombardeerd. In het gedeelte van de binnenstad dat nog is overgebleven vind je een grotendeels autovrije weg met diverse winkels en gezellige restaurantjes. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is de Cattedrale di Santa Maria de Fovea!

Dag 5: Op naar Caprarica di Lecce! (ca. 340 km)
De volgende accommodatie waar je 3 nachten zult verblijven is Masseria Stali inclusief ontbijt

Omgeven door 270 hectare land met vele olijfgaarden ligt je volgende accommodatie. Om hier te komen heb je een flinke rit voor de boeg! Maar je hebt natuurlijk vakantie dus je kunt dit op de gemakje doen. Stop bijvoorbeeld even in het best bewaarde geheim van Puglia: Monopoli. Zoek een gezellig restaurant voor een heerlijke lunch in het oude centrum terwijl je de auto even voorziet van verse energie. Dit mooie vissersstadje met witte huisjes doet een beetje Grieks aan en is een heerlijke plek voor een tussenstop. Eenmaal aangekomen bij je accommodatie is het even tijd voor wat ontspanning! Te beginnen bij je fijne kamer, deze is ingericht met rustige kleuren en natuurlijke materialen. In de tuin vind je een heerlijk zwembad met ligbedden om even op bij te komen. de accommodatie beschikt over een restaurant dat werkt met producten van eigen land en toveren ze om tot de lekkerste gerechten. Kenmerkend is natuurlijk warm brood met de extra vergine olijfolie. Tijdens je verblijf vertellen de eigenaren je graag alles over de processen van het maken van deze lekker olie.

Dag 6 en 7: ga lekker omgeving van je accommodatie verkennen
Torre dell'Orso vertaald naar het Nederlands: De toren van de beer! Het stadje ligt op een klein half uurtje rijden en aan de Adriatische Zee. Je kunt een rondvaart langs de prachtige baaien maken en zo de indrukwekkende grotten en rotspilaren bekijken. Natuurlijk mag een bezoek aan het barokke Lecce niet ontbreken! Deze prachtige stad met mooie bouwwerken heeft ook wel de bijnaam "het Florence van het zuiden" en is omgeven door wijngaarden en olijfbomen. In Lecce en eigenlijk in de hele streek eromheen vind je vele kunstenaars, ontwerpers en schrijvers die zich laten inspireren door de mooie omgeving. De gebouwen zijn gemaakt van roomwit kalksteen dat erg op marmer lijkt maar een stuk harder is. Hierdoor is het goed te bewerken. Let op alle mooie details en zoek het leukste restaurant van de stad uit om op z'n Italiaans te lunchen. Ben je een vroege vogel? Ga dan de zonsopkomst bewonderen in het plaatsje Otranto! (ca. 26 km) Wandel hier dan naar Molo San Nicola om van dit magische moment te genieten.

Dag 8: reisdag naar Martina Franca (ca. 130 km)
Je laatste accommodatie van deze reis is Masseria San Michele inclusief ontbijt

Je accommodatie ligt op het rustige platteland maar midden in het gebied van de Valle D'Itria. Deze schitterende accommodatie zal je zeker weten altijd bijblijven! Het is een gerenoveerde en rustige plek met zachte witte muren en natuurlijke thema's. Vanuit je kamer kijk je uit op de gezellige binnenplaats en ben je maar enkele stappen verwijderd van het verkoelende zwembad. Hier kun je na een lange dag op pad te zijn geweest even lekker bijkomen. Ben je de zon even "zat"? Neem dan plaats in de knusse overdekte ruimtes om een lekker boek te lezen of gewoon even weg te dromen. Je kunt hier ook heerlijke massages boeken, yogalessen volgen of je inschrijven voor een leuke kookles of proeverij die door de eigenaren worden georganiseerd.

Dag 9 en 10: het laaste stukje van je reis
In het hart van Puglia ligt het beroemde Valle D'Itria! Met de iconische witte ronde huisjes met een kegelvormig dak lijk je zo in een sprookjeswereld binnen te wandelen. De hoofdstad van de "trulli" (zo heten deze leuke huisjes) is zonder twijfel Alberobello! De oude kronkelige straatjes met aan weerszijde meer dan duizend van deze mooie huisjes zijn zo fotogeniek dat je waarschijnlijk niet kunt stoppen met fotograferen. Let vooral ook op de bijzondere tekens op de daken, soms symbolisch en soms mysterieus. Het verhaal gaat dat dit is gedaan om het kwaad buitenshuis te houden. Alle huisjes in Alberobello staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Als je het te druk vindt in Rione Monti, wandel dan naar de wijk Aia Piccola, hier is het een stuk rustiger en zie je de meer authentieke "trulli". Hier worden ze namelijk nog veelal gebruikt als woonhuis of vakantiewoningen. Het hele stadje wordt opgesierd met knalrode pepertjes die als kleine wasjes tegen de witte muren buiten te drogen hangen en zorgen voor een vrolijk aanzicht. Soms is het lekker om je horloge af te doen en je telefoon lekker thuis te laten zodat je echt nergens aan hoeft te denken. Een leuke plek om dit te doen is het dorpje Locorotondo! Ga zonder navigatie lekker verdwalen in een van de mooiste dorpjes van Puglia. Wandel langs de mooie kerken en neem ook zeker even een kijkje binnen. Het hele dorp zit verstopt met mooie pareltjes, je moet hiervoor goed om je heen kijken en dan ook niet vergeten boven je te kijken. Prachtig versierde dakranden, indrukwekkende familiewapens en verstopte poorten sieren Locorotondo. Vanuit het park Villa Garibaldi heb je een fenomenaal uitzicht over de omgeving en de "trulli".

Dag 11: laatste vakantiedag
Je trein vertrek vandaag pas in de avond, dus je hebt nog lekker de tijd om deze laatste dag ten volste te benutten! Ga bijvoorbeeld nog op pad in Bari. De auto hoef je ook s'avonds pas in te leveren en dat geeft je de tijd om de 90 kilometer vanaf je accommodatie naar Bari in een rustig tempo te rijden. Neem voor de laatste keer deze reis een lekkere Italiaanse lunch en diner in de deze mooie havenstad. Bari is ook de stad van de orecchiette, kleine "oortjes" van pasta die hier gewoon op straat gemaakt worden worden door oudere dames die de stadsroddels nog eens even samen doornemen. Lever aan het eind van de dag je auto in (deze hoeft trouwens niet volgeladen te zijn) en ga met de trein, shuttle of taxi richting het station om de nachttrein richting Milaan terug te pakken.

Dag 12: bijna thuis...
De dagen vol goud en prachtige natuur van deze reis zitten er helaas op. Je stapt in Milaan over op de trein richting Basel en vervolgens naar Nederland om vanavond weer in je eigen bedje te slapen.

Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Train & Drive: Noord en Zuid Puglia
.,
Amsterdam, Nederland
Kaart
., Amsterdam, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze prachtige Train & Drive kom je langs de mooiste plekken in de hak van de laars van Italië. Je reis start met een indrukwekkende treinreis en gaat verder op het land alwaar je met een elektrische auto de hele streek kunt gaan ontdekken. Je verblijft in prachtige accommodaties waar je 's morgens kunt genieten van een heerlijk ontbijtje. Een duurzaam avontuur in Italië wacht op je!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Belangrijke informatie

Let op! De volgende gegevens (van alle reizigers) zijn verplicht door te geven! - Naam of namen voluit, en de achternaam EXACT als in het paspoort - Paspoortnr en geldigheidsdatum
- Geboortedatum
- Woonplaats, in verband met het vertrekstation dat geregeld word.
- De hoofdboeker is ook de bestuurder van de auto EN HEEFT EEN CREDITCARD.
- VERPLICHT: je telefoonnummer door te geven, zo kan de partner actief contact en ondersteuning bieden bij eventuele vertragingen en problemen met de treinreis.

  • Je vertrekt vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem.
  • De bestuurder van de auto mag maximaal 82 jaar oud zijn.
  • De treinreis is inbegrepen en gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse met twee overnachtingen (1 heen 1 terugreis) in een privé slaapcoupé.
  • De laadpas voor de auto is te gebruiken bij de laadstations bij de accommodaties, maar ook bij openbare laadpunten van ENEL X
Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro