Autovakanties
dagen

Geniet van het Duitse Sauerland o.b.v. halfpension

Landgasthof zur Sonne
Hallenberg, Nordrhein-Westfalen, Duitsland bekijk op kaart
3, 4, 5 of 6 dagen fietsen, wandelen of motorrijden in Sauerland o.b.v halfpension

Ben jij verzot op wandelen, fietsen of motortochten? Dan is Landgasthof zur Sonne een fantastische plek om een paar dagen vakantie te vieren! Je verblijft in het mooie Sauerland in de buurt van Winterberg en Willingen, waar ook in de zomermaanden genoeg te beleven is. In dit mooie stukje van Duitsland kun je uiteraard genieten van de prachtige natuur door mooie wandel of fietstochten te maken. Bij warm weer kun je een verkoelende duik nemen in de Diemelsee. Kortom Niet alleen in de winter is het hier leuk!

Autovakanties
dagen

Geniet van het Duitse Sauerland o.b.v. halfpension

Landgasthof zur Sonne
Hallenberg, Nordrhein-Westfalen, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3, 4 of 5 overnachtingen
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Dagelijks 3-gangendiner
  • Inclusief Sauerland Card voor leuke extra's en kortingen in de regio
  • 1x per verblijf gratis toegang tot de wellness
  • Gratis gebruik van Wi-Fi en parkeren bij het hotel
  • Tip: bezoek het slot van de echte Sneeuwwitje
Wat is er in de omgeving te doen?

Omgeving van je hotel

In onder andere Winterberg barst het van de activiteiten en bezienswaardigheden voor een fantastische vakantie, ook in de zomer! Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of je voorkeur uitgaat naar een sportieve of relaxte dagbesteding, voor iedereen is er wat te doen. Het Sauerlandse stadje is gelegen in een ontzettend mooi natuurgebied waar lekker gewandeld en gefietst kan worden. Daarnaast zijn er diverse attracties zoals de zomerrodelbaan en kartbaan, maar ook meer ontspannen activiteiten. Lekker zwemmen, naar de sauna of een massage bijvoorbeeld. Hieronder hebben we nog een aantal leuke activiteiten voor je beschreven.

Altwildungen
Hier kun je het slot van de echte Sneeuwwitje vinden! Het verhaal gaat dat in dit kasteel boven op de rots een jonge dame woonde met de naam Margaretha van Waldeck. Het zou een prachtige dame zijn die op haar 17e naar Brussel is vertrokken door haar boze stiefmoeder. Na een aantal jaar is zij daar vergiftigd. Haar stiefmoeder kon dit niet hebben gedaan, want zij was al enige tijd daarvoor overleden. Dus wie die appel haar toch heeft gegeven blijft een mysterie!

Wandelen
In de omgeving is een uitgebreid netwerk van prachtige wandelroutes te vinden inclusief de zeer bekende 155 kilometer lange 'Rothaarsteig'.

Mountainbiken
ook mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen! Je vindt een netwerk van uitgezette mountainbike-routes en een bikepark. Er wordt ook nog gewerkt aan een trail route.

Zomerrodelbaan
Met mooi weer kun je rodelen op een spectaculaire rodelbaan van wel 700m! De rodelbaan is geschikt voor jong en oud.

Karten
Test je stuurmanskunsten en maak indruk op je vrienden of familie op één van de twee kartbanen. Er is zowel een outdoor- als een moderne indoorbaan op een steenworp afstand van Winterberg.

St. Georg Skischans
De skischans is het icoon van Winterberg. Geregeld zijn hier jonge talenten te bewonderen die spectaculaire sprongen maken. Als de schans niet gebruikt wordt kunnen toeristen deze beklimmen.

Landgasthof zur Sonne
Kaltenborn 8,
Hallenberg, Duitsland
Kaart
Kaltenborn 8, Hallenberg, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Vier een heerlijke vakantie in hotel Landgasthof zur Sonne in het prachtige Sauerland. Met open armen word je verwelkomt voor een heerlijke wandel,- fiets,- of motorvakantie. In het gezellige restaurant kun je genieten van fijne gerechten en een vers getapt biertje. Het hotel beschikt over een heerlijke sauna om nog meer te ontspannen. Na een dag op pad te zijn geweest kun je ook terecht in de kleine pub van het hotel! De kamers zijn comfortabel ingericht en zijn allemaal voorzien van een zithoek, badkamer en TV.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Ja
Huisdieren toeslag/voorwaarden
€ 20,00
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Kluisje
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Bagage-opslag
Ja
Sauna
Ja
Solarium
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Terras
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Zoutgrotten

Bezienswaardigheden
Im Orketal 33

Wie denkt dat zout vrijwel alleen gebruikt wordt in eten en als bestrijdingsmiddel tegen gladheid die moet eens een kijkje gaan nemen in de zoutgrotten van Winterberg.

Winterberg

Steden
Winterberg

Winterberg is een kleine stad in het hoge Sauerland in het Rothaargebergte en wordt omgeven door bergen met een hoogte tot 842 meter.

Kletterwald

Outdooractiviteiten
Am Waltenberg

In het Kletterwald Winterberg kan je op een hoogte van één tot maar liefst elf meter een prachtig klim en klauterparcours afleggen.

Zomerrodelbaan Winterberg

Outdooractiviteiten
Kapperundweg

Bij deze activiteit word je in een slee op wieltjes omhoog getrokken, waarna je aan een avontuurlijke afdaling begint. Je kunt de snelheid bepalen met het gashendel op de slee.

Wintersportmuseum

Musea
Neuastenberger Strasse

In het Westdeutches Wintersport Museum kan je de geschiedenis en ontwikkeling van de skisport in de regio Hochsauerland bekijken.

St. Georg Skischans

Bezienswaardigheden, Tours & activiteiten
St. Georg Sprungschanze

De St. Georg Skischans is het icoon van Winterberg. De springschans bevindt zich in de skiliftcarrousel. Er zijn geregeld wedstrijden en er wordt veelvuldig op getraind ‘Skiclub Winterberg’. De schans wordt niet alleen ’s winters gebruikt maar ook in de zomer. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van skimatten.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Huisdieren toeslag/voorwaarden

€ 20,00

Parkeren

Ja

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24-uursreceptie

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro