Autorondreis
dagen

Roadtrip Elzas en Bourgogne incl. ontbijt

Rondreis Noordoost-Frankrijk: Elzas en Bourgogne
Guebwiller, Haut-Rhin, Frankrijk bekijk op kaart
Maak een leuke 7, 9, 11 of 13-daagse roadtrip door de Elzas en de Bourgogne en verblijf in prachtige hotels incl. ontbijt

Bienvenue en France! Maak je klaar om tijdens je reis alles met "de Franse slag" te doen, want jij beslist op welke tijden je waar naartoe gaat! Voor je hotel en ontbijt is gezorgd. Rijd de prachtige Route des Vins d'Alsace dwars door prachtige landschappen en typische Franse dorpjes. Vergaap je aan de mooie vakwerkhuizen en geniet van de heerlijkste gerechten! "Amusez-vous et bon voyage!" (Veel plezier en goede reis!)

Autorondreis
dagen

Roadtrip Elzas en Bourgogne incl. ontbijt

Rondreis Noordoost-Frankrijk: Elzas en Bourgogne
Guebwiller, Haut-Rhin, Frankrijk bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 6, 8, 10 of 12 overnachtingen
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Ontvangst met een welkomstdrankje op de aankomstdag
  • Inclusief 1 x 3-gangendiner in het tweede hotel
  • Verblijf in charmante hotels
  • Ontdek de bekendste wijnstreken van Frankrijk
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1, 2 en 3: Welkom in de Elzas - Guebwiller (ca. 700 km vanaf Utrecht)
Je verblijft 3 nachten in Domaine de Beaupré (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

De eerste dagen van je reis verblijf je in de Elzas. Het hotel waar je verblijft is ideaal gelegen halverwege Colmar, Kaysersberg, Riquewihr, Eguisheim en Mulhouse. De regio is een paradijs voor wandelliefhebbers, met de bergen van de Vogezen, zoals de Grand Ballon en Petit Ballon op korte afstand. Ook een culturele ervaring is nooit ver weg. Deze begint al in het hotel, waar een heuse kunstgalerie is te vinden. In Guebwiller ligt Les Dominicains de Haute Alsace, een 14e-eeuws klooster en tegenwoordig museum en cultureel centrum. Bezoek ook de Romaanse abdij van Murbach en het unieke Musée Unterlinden in Colmar. Dé reden om de Elzas te bezoeken zijn natuurlijk de wijnen. Je accommodatie ligt aan de legendarische 170 km lange wijnroute langs wijngaarden, zoals Schlumberger, Dirler-Cadé, Léon Boesch, Emile Beyer. Je kunt de wijnhuizen bezoeken en de heerlijke wijnen proeven.

Dag 4, 5 en 6: Bonjour Bourgogne! Guebwiller - Thury (ca. 275 km)
3 heerlijke nachten verblijf je in Manoir Bonpassage (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Je verlaat de Elzas en rijdt richting het zuidwesten. Maak een stop in Besançon, een bijzondere stad op een schiereiland in de rivier Doubs. Besançon staat bekend om haar indrukwekkende citadel. De dag eindigt in de Bourgogne, waar je de komende nachten verblijft in de nabije omgeving van Beaune. Je accommodatie is gelegen in het dorpje Thury in het hart van de Bourgogne, temidden van een uitgestrekte natuur en schilderachtige Franse dorpjes. Cultuurhistorisch heeft de Bourgogne veel te bieden. Het wereldberoemde Hospices de Beaune in Beaune (35 km) is zeker een bezoek waard. In de oude binnensteden van Autun (25 km) en Dijon (80 km) kun je heerlijk rondslenteren. In de omgeving liggen vele kastelen, waarvan sommige te bezichtigen zijn. In het hart van de Bourgogne ligt het natuurgebied Le Morvan. In dit heuvelachtige landschap is het heerlijk ontspannen bij een van de mooie meren, zoals het Lac des Settons (75 km). Het wijngebied van de Côte d'Or, één van 's werelds bekendste wijngebieden, ligt op korte afstand. Leuke wijndorpjes zoals Santenay, Meursault, Pommard en Nuits-Saint-Georges zijn binnen een half uurtje te bereiken. Je gastheer en gastvrouw Ruud en Annemiek geven graag advies over de mooiste wijnroutes, per auto, fiets of te voet.

Dag 7: terug naar huis
Wanneer je hebt gekozen voor een 7-daagse reis is deze helaas nu al weer ten einde gekomen. Vanaf je accommodatie is het ongeveer 775 kilometer naar Utrecht. Natuurlijk kun je je reis nog een beetje rekken door nog een tussenstop in bijvoorbeeld België te maken.

Wanneer je hebt gekozen voor een 9-daagse reis, zijn de overnachtingen als volgt:

4 nachten Guebwiller, Domaine de Beaupré (of gelijkwaardig)
4 nachten Thury, Manoir Bonpassage (of gelijkwaardig)

Wanneer je hebt gekozen voor een 11-daagse reis, zijn de overnachtingen als volgt:

5 nachten Guebwiller, Domaine de Beaupré (of gelijkwaardig)
5 nachten Thury, Manoir Bonpassage (of gelijkwaardig)

Wanneer je hebt gekozen voor een 13-daagse reis, zijn de overnachtingen als volgt:

6 nachten Guebwiller, Domaine de Beaupré (of gelijkwaardig)
6 nachten Thury, Manoir Bonpassage (of gelijkwaardig)

Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis Noordoost-Frankrijk: Elzas en Bourgogne
2 Rue des Larrons,
Guebwiller, Frankrijk
Kaart
2 Rue des Larrons, Guebwiller, Frankrijk
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Maak tijdens deze reis kennis met regio's Elzas en Bourgogne in het Noordoosten van Frankrijk. Tijdens je reis verblijf je in prachtige kleinschalige hotels die rustig en landelijk zijn gelegen.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Guebwiller

Bezienswaardigheden, Steden
Guebwiller

De wijnstad Guebwiller, gelegen aan de rand van de rivier, bezit 3 mooie kerken: de Saint-Légerkerk uit de 12e eeuw, de Dominicanenkerk gesticht in de 14e eeuw en de Notre-Damekerk uit de 18e eeuw.

Theetijd in Colmar

Eten en drinken
8 Place Du Marché Aux Fruits

Colmar barst van de mooie theehuizen. Bij Jadis et Gourmande ga je terug in de tijd met een dampende kop verse thee en een flink stuk taart voor je neus. The Essence of Tea is een oase van rust. Hier lijkt het levendige centrum mijlenver weg.

Colmar

Bezienswaardigheden, Steden
Colmar

In Colmar zijn vele prachtige bezienswaardigheden te vinden. Bezoek bijvoorbeeld Museum Underlinden, Het kunstwerk Maria met de rozenhaag of De vakwerkhuizen van Colmar.

Wijnroute van de Elzas

Outdooractiviteiten
Route Des Vins D’Alsace

De beroemde Route des Vins d’Alsace slingert van noord naar zuid langs de rijkdommen van deze streek. Vanuit de dorpen lopen vaak wijnpaden die door de wijngaarden kronkelen.

Kasteel van Haut-Koenigsbourg

Kastelen
---

De ultieme beloning na een goede hellingproef. Het kasteel van Haut-Koenigsbourg ligt op 750 meter hoogte en trakteert je op een prachtig uitzicht over de hele Elzas. Voor een paar euro kun je er binnenkijken, kinderen mogen tegen een gereduceerd tarief mee.

Freiburg im Breisgau

Steden
Freiburg Im Breisgau

Bezoek hier de Freiburger Münster, de Bächle in het oude stadscentrum of trek er op uit in het Steinwasenpark te midden van de bossen.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Belangrijke informatie

Let op: wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere (gelijkwaardige) accommodatie.

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro